Navigation: Forside >> Killinger >> 10 gode råd

       10 gode råd

 1. Mennesker er forskellige, de enkelte katteracer er ligeså forskellige, vær sikker på at den race du vælger, passer til dig og din familie. Køb eller lån en god kattebog, der beskriver racerne og deres temperament. Kontakt eventuel en eller flere opdrætter og hør de mener.

 2. Husk, at katten gerne vil betragtes som et medlem af familien, at den kræver tid og koster penge, og at den vil være 100% afhængig af dig de næste mange år.

 3. Se dig for - vær kritisk med det hjem, hvor du køber kat/killing, er du ikke tilfreds med forholdene, så gå igen.

 4. Killingen skal umiddelbart give indtryk af at være sund og rask, d.v.s. være fast at føle på, have rene, klare øjne, rene ører og en velplejet pels. Den skal virke tillidsfuld og vant til at være i hænder. Ikke alle racer vil straks sætte sig på skødet af fremmede, nogle katte er lidt mere reserverede og afventende end andre.

 5. Killingen SKAL være fyldt 12 uger ved overdragelsen, det betyder intet, hvis den er lidt ældre, det gør overgangen til det nye hjem lettere. Overvej at anskaffe to killinger med det samme, langt de fleste racer trives bedst med en artsfælle i huset - og man er på den måde fri for at have dårlig samvittighed over at lade katten/killingen være alene hjemme.

 6. Sørg for at få en kostplan med fra opdrætteren. Eventuelle ændringer i fodringen skal ske gradvist. Er der problemer eller spørgsmål, så ring til opdrætteren, der kun er glad for at hjælpe og vejlede, samt høre hvordan det går.

 7. Killingen SKAL være vaccineret inden købet og helst have fået ormekur.
  Sørg for at få vaccinationsattesten med.
  Husk! Revaccinationen skal foretages 3-4 uger efter 1. gangsvaccina- tionen.

 8. Killingen SKAL være stambogført og en stamtavle udstedt af FelisDanica skal følge med ved købet. Har opdrætteren endnu ikke fået stamtavlerne, så bed om en bekræftelse på, at stamtavler er søgt.
  En skriftlig aftale er en god idé. Den kan f.eks. omhandle:
  Pris, fortrydelsesret med evt. økonomiske konsekvenser, vaccination af katten - levering af stamtavle m.v.

 9. Er killingen ikke købt med henblik på avl, er det en god idé at overveje en kastration eller sterilisation ved 1 års alderen. Især er det påkrævet at få hankatte kastreret i tide, kontakt dyrlægen eller opdrætteren og få gode råd.

 10. Meld dig ind i JYDSK RACEKATTE KLUB, som foruden udstillingsaktiviteter, medlemsmøder og bladudgivelse også har en konsulenttjenste, bestående af erfarne opdrættere, der altid står til rådighed med hjælp og vejledning.
  Vi er selv medlem af Jydsk Racekatte Klub, da vi synes, at den afholder nogle gode internationale udstillinger. Vil du se, hvad Jydsk Racekatte klub kan tilbyder dig via internettet, så besøg www.jyrak.dk .
Designed by Webconnexion.dk