Navigation: Forside >> Hjælp til 1. gangsudstillere

Hjælp til 1. gangsudstillere

Ja, dette er en lang tekst, men informationen er god nok, så det anbefales at du læser den, hvis du kunne tænke dig at udstille din kat.
Vi vil på et senere tidspunkt indsætte nogle billeder og opdele den over flere sider. Men indtil da god fornøjelse.

For at kunne udstille sin kat skal man være medlem af katteklub. Herefter modtager man et fællesklub blad "Kattemagasinet", som bliver udgivet af de 4 katteklubber - Perseren, Racekatten, DARAK, JYRAK - i Danmark. I bladet findes der bl.a. er en liste over kommende udstillinger i både Danmark og udlandet.

Tilmelding til en udstilling skal ske senest en måned før udstillingsdato til udstillingssekretæren i den klub man er medlem af. Tilmelding skal skriftligt, dog kan man i nogle klubber tilmelde sig via deres hjemmeside på Internettet. Udstillingssekretæren sørger også for videresendelse til andre klubber, hvis udstillingen afholdes der.
Er du JYRAK medlem, så kan tilmeldingsblanketten findes/rekvireres på www.jyrak.dk

Hvis du har tilmeldt skriftligt sender den arrangerende klub sender ca. 14 dage før udstillingen en bekræftelse på at din kat er tilmeldt, heri vedlagt girokort. Der kan også betales til girokontoen ved tilmeldingen. Hvis du har tilmeldt via Internettet får du automatisk sendt en bekræftelse på mail. Betaling kan ligeledes ske via girokonto eller der kan betales på selve udstillingen.

Til udstillingen skal du selv medbringe buregardiner:
Enkeltbure med kun en kat er målene: H 60 x B 60 x L 75 cm
Dobbeltbure: H 60 x B 60 x L 150 cm

Gardinerne sys enten med løbegang foroven, så der er plads til elastik eller gardinspiral (husk kroge) eller med bændler, så du kan binde gardinerne fast til buret.
Endvidere medbringes et tæppe eller lignende til bunden, madskål, drikkeskål og kattebakke. Bakken må endelig ikke være for stor, da der ellers ikke bliver plads til at katten kan lægge sig ned. Kattegrus fås gratis på udstillingen.

Da katteudstilling er en skønhedskonkurrence, skal katten soigneres. Det bedste er at kontakte opdrætteren, og spørge hvordan lige netop din kat vil tage sig bedst ud. Den seriøse opdrætter, som selv er interesseret i , at hans/hendes opdræt tager sig bedst muligt ud, vil fortælle dig noget om vask, tørring og yderligere istandsættelse og evt. vise dig, hvordan du gør. Husk at klippe kløerne på katten 2-3 dage før udstillingen

Er du tvivl kan du altid kontakte en af din klubs konsulenter for råd og vejledning.
Vejen til f.eks. Jydsk Racekatte Klubs konsulenter finder du på www.jyrak.dk

Selve udstillingsdagen

Du skal møde op mellem kl. 7.00 og kl. 9.00, da der her er dyrlægeindcheck. 
Det præcise klokkeslæt kan ses i udstillingsannoncen.

Du skal medbringe følgende:

- Stamtavle
- Vaccinationsattest
- Bekræftelse på tilmelding
- Kvittering for udstillingsgebyr, hvis dette er betalt inden udstillingen.
- Buregardiner, skåle, underlag, kattebakke og kattefoder.
- Og ikke mindst katten!! 

Du kommer først igennem et indcheck, hvor man kontrollerer, at du er tilmeldt og har betalt eller skal betale. Her skal du vise den bekræftelse du har modtaget for den arrangerende klub samt have kontrolleret vaccinationsattesten.
Herefter skal du videre til dyrlægekontrollen.

Din kat vil blive undersøgt af en dyrlæge for lopper, øremider, ringorm m.m. Det er dyrlægen og KUN dyrlægen, der afgører om din kat kan komme ind i hallen.

Hvis katten er blevet godkendt, skal du videre til et bord, hvor du får en kuvert. På kuverten står dit navn og hvilket nummer din kat har fået. Du skal herefter finde dit bur. På buret vil der være opsat en seddel, som gør det muligt at finde buret ved at finde din kats nummer. Ud for den kats nummer står burenumret. F.eks. 244 D10 - din kats nummer er 244 og den skal i bur D10.

Inde i selve hallen er der altid en anden udstiller, måske opdrætteren selv, der selv kan huske dengang vedkommende var 1. gangsudstiller og som derfor vil hjælpe dig med at gøre dit bur i stand, og sikkert også fortælle dig lidt om, hvad der herefter skal foregå.

Skulle dommeren, mod forventning ikke vælge DIN kat som den bedste, så glem ikke, at katten er nøjagtig lige så dejlig og sød, som da du tog hjemmefra om morgenen.
Prøv igen på næste udstilling.

 

Designed by Webconnexion.dk